Simbênia | Notícies de Gener de 2001

18.01.2001
Jofre Bardagí partícep del primer "revival" del rock català
  Ara que es separen els Sopa de Cabra, és un bon moment per recordar vells temps.
  Ahir 17 de gener es va emetre a TV3 el programa Temps era Temps de l'Àngel Casas i un dels temes que van tractar va ser els inicis del rock en català. Va recordar el macroconcert que es va fer el 1991 al Palau Sant Jordi i en el que van participar artistes com Els Pets, Sau, Sopa de Cabra o Sangtraït. Fent homenatge a aquests grups, dos nous representants de la música en català van cantar dues de les cançons que van sonar en aquell concert. Jofre Bardagí i Joan Masdeu (del grup Whyski'ns) van cantar a duo L'Empordà de Sopa de Cabra, en una versió semiacústica, i Tarragona m'esborrona, dels Pets.

[Text:Simbênia | Informació:Alícia]

15.01.2001
Concert sorpresa a l'Estartit el 13 de gener
  13 de gener de 2001. La CAG informa in extremis d'un concert sorpresa dels Glaucs a la Sala Mariscal de l'Estartit per aquella mateixa nit...

Última hora!!
Aquesta nit, dissabte 13/1/01 els Glaucs faran un concert "sorpresa" al bar Mariscal de l'Estartit (el Baix Empordà).
L'hora, la de costum al Mariscal, entre les 00:30 i la 1:00 de la nit.
Ja ens sap greu anar informant-vos de concerts al mateix dia en que aquests tenen lloc. No és el nostre costum, ja ho sabeu. És molt possible que alguns de vosaltres quan llegiu el mail, ja serà diumenge o dilluns, i el concert ja s'haurà fet.
Però és que el concert d'avui a Mariscal el van decidir tot just ahir. Es veu que estaven els Glaucs reunits començant a parlar de com seria el proper disc, i els van venir ganes de fer un concert.
Així que van trucar a en Llorenç, l'amo del bar Mariscal, per si podien anar-hi a tocar avui dissabte. I ell, com no, no hi va posar cap pega. En Lluís ens ho ha comunicat tot just avui a la tarda. També ens ha dit que actuarien possiblement sota un nom diferent (molt propi dels grups que fan concerts sorpresa), però que el repertori seria el de Glaucs que han estat tocant durant tota la gira.

  Hores després, a les 15:05, el Jofre en persona deixa un missatge al guestbook de Simbênia per anunciar-ho a tots els internautes.

Data: 2001-01-13 15:05:28
Jofre
(Sense correu electrònic / Sense pàgina web) Ha escrit:


Hola Nois... avui fem un concert a MARISCAL, (l'Estartit) de puntasso, no.
Ho hem decidit ara mateix.
Així que qui pugui.. alla estarem, a10!!!!!

j.

  Què va passar? Doncs, de moment, no gaire. No ens ha arribat cap crònica (ara, que si algú la vol enviar la possarem al cap de no res a la web) i només us podem oferir el set-list (extret de la web de la CAG). Això és un concert sorpresa i lo demés són tonteries. Per cert, destacar la versió en directe, per primera vegada, del Beautiful Day del darrer disc d'U2, All That You Can't Leave Behind.

A un pas de ser feliç
Creus
Tot el que m'agrada
Des d'altres llocs
La teva-meva vida
Saps
Equívoc, pensament o dubte
Ho tornaria a fer
No importa
A hard day's night
Beautiful day
Si vols venir
Un pèl més gran
Creep
Simbènia
No em sents
Miralls trencats

   El proper serà tocar al terrat de Julio's Records a Barcelona ;-)

[text:Simbênia-font:CAG-Glaucs]

09.01.2001
Novetats a Simbênia pel 2001
   Comencem l'any amb moltes ganes i amb nous projectes que ampliaran la presència de la simbènia entre els internautes.

   Primer de tot s'ha de dir que una nova secció s'inaugurarà a Simbênia en poc temps (aquesta setmana?). A THE BEETLES podreu trobar informació, cròniques i fotos de The Beetles, el grup alternatiu dels Glaucs durant aquest estiu amb el qual feien versions dels Beatles. A més, també podreu trobar informació de The Beatles, la major influència dels Glaucs i el grup al qual han versionat en més ocasions. De moment podreu trobar tots els MIDIs de les cançons que han versionat d'ells els Glaucs, les seves lletres, tablatures i, segons com anem de feina, biografia i discografia dels Fab Four. S'accepten col·laboracions de beatlemaníacs... :)

   També us podem anunciar que la Galeria de Fotografies està gairebé enllestida i ampliada gràcies a la col·laboració de l'Eulàlia Aldrich. Moltes gràcies!!! I a tots vosaltres, si voleu veure les vostres fotos dels Glaucs a Internet només ens l'heu de fer arribar (negatius, diapositives, còpies, arxius de PC...). Gràcies de nou a l'Eulàlia. Són d'ella les fotos que veureu dels Glaucs al Fires de Girona, Sils i a l'homenatge a Lennon de The Beetles. Entre aquestes podreu veure per primera vegada a Internet el nou baixista dels Glaucs, el Miquel Sospedra. Que no us podeu esperar més?
Doncs feu click!!

També us anunciem que el renovat Llibre de Cançons de Simbênia estarà en breu disponible i ampliat amb totes les lletres de totes les versions (que Simbênia coneix) que els Glaucs han interpretat en directe i les lletres d'altres cançons dels Glaucs com "Jo voldria que tot l'any fos com Nadal", la maqueta "Els teus ulls vermells", la cançó "Quan somrius" on el Jofre posa la seva veu i el tema inèdit del Jofre (de l'hivern del 95), "Junts", que es troba al CD privat "No Fingirem+rareses". 

[text:Simbênia]

Nova pàgina web dedicada als Glaucs en construcció
   L'equip creatiu de Simbênia està preparant la seva segona web dedicada als Glaucs. Aquesta, sense data de publicació encara, tractarà els Glaucs des d'un altre prisma, "los Glaucs vistos des d'un calidoscopi més que no pas des d'un atre prisma", afirma el seu ideòleg, el Crises83 amb el seu accent riberenc.

   El contingut? Ell mateix ens respon: "més o menos seria com l'actual secció GLAUKWS a Simbênia però augmentat i amb atres coses ancara més psicodèliques", i afegeix, "Vindria a ser la etapa del Yellow Submarine de Simbênia però a un atre lloc d'Internet" Yellow Submarine de Simbênia però a un atre lloc d'Internet". Exactament... "Lo contingut de GLAUKWS mos lo portem a la nova web, l'ampliem, lo millorem, lo fem més guapo i ia està".

   Quines conseqüències té aquest esdeveniment per Simbênia? "No cap de negativa però si positives. Primer de tot, en traslladar l'actual secció GLAUKWS recuperarem la idea original d'aquesta secció per la pàgina web Simbênia, un lloc amb curiositats i el primer FAQ dels Glaucs a Internet". Però, què és un FAQ? "En anglès vol dir Frequently Asked Questions, o sigue, les preguntes més fetes sobre els Glaucs, vaja, una recopilació de dades curioses (o no) dels Glaucs en format pregunta-resposta".

   De moment el nom d'aquesta pàgina encara no és públic, però tan aviat tinguessim més informació us la donarem.

[text:Simbênia - gràcies a l'Àngel per l'entrevista i al Crises83 per contestar les nostres preguntes :)]

Els Glaucs entren a la mitologia internàutica
  
Mitologia internàutica? Què és això? Quan parlo de "mitologia internàutica" em refereixo al submón de mites creat dins la Gran Xarxa. El salvapantalles amb virus de las ranitas de Budweiser, el Kid A de Radiohead, els animatrònics de El Gran Hermano o el film The Blair Witch Project són alguns exemples d' icones internàutics, mites que es transmeten de mail a mail i que en poc temps els acaba coneixent tothom. Us els explico i entendreu el que acontinuació us contaré:

*Las ranitas de Budweiser - cap altra cervesa és tan coneguda a Internet com la Budweiser. Perquè? Doncs perquè poc després del famós spot televisiu amb les granotes Bud, Weis i Er va començar a circular un salvapantalles amb elles com a protagonistes tot a través del correu electrònic. Quina va ser la sorpresa de tots aquells que el van instal·lar als seus PCs quan van descobrir que el graciós salvapantalles incloïa un mortal virus que es "cepillaba" el teu disc dur. A aquest se li ha d'afegir els famosos Pretty Park, I Love You i el darrer Chistmas.

*Kid A de Radiohead - la banda anglesa d'Oxford Radiohead tenia a la primavera de 2000 enllestit el seu darrer treball, un llarga durada anomenat Kid A el qual van començar a provar en directe en una sèrie de concerts petits per Europa (amb el punt culminant al Teatre Tívoli de Barcelona). A la mateixa vegada, al Napster apareixia per sorpresa (potser no tanta) TOTES les cançons del nou disc (fins i tot amb temes que no es van publicar finalment) per poder-se-les baixar gratuïtament. Els arxius mp3 amb la música de Radiohead van començar a ser els més buscats i a la vegada els més baixats del Napster. Tanta fou la seva fama que la publicació en CD del mateix disc es va convertir en el moment més esperat del 2000. L'1 d'octubre Kid A sortia al mercat amb les previsions de venda més elevades de tota la història de la banda. I així fou, #1 fulminant a les Illes Britàniques i als EUA. Internet i Radiohead demostraven la seva força.

*Els animatrònics de El Gran Hermano - La llegenda urbana "a la española" per antonomasia. Al cap de 2 setmanes d'emisió de programa va començar a circul·lar un correu-e (reenviat i reenviat entre centenars d'internautics) en el qual s'afirmava que els residents a la casa de El Gran Hermano no romanien tot el dia a la casa, exactament deia que a la nit eren reemplaçats per uns animatrònics (robots animats amb forma humana) i els concursants feien la seva vida fora del concurs. Veritat? Mentida? A algú l'importa?

*The Blair Witch Project - El 1998 començaven a circular per internet la primera llegenda internàuticourbana: s'havien trobat les cintes originals d'un documental, un treball de classe d'uns estudiants de Meryland (EUA), al qual es podien veure una sèrie de casos paranormals relacionats amb la Bruixa de Blair, el tema del documental. Desaparicions de persones, aparicions d'estranys símbols, situacions desesperades i un final sobtat. Tot envoltat d'un ambient de misteri. Aquesta és la tàctica que els directors d'aquest film van utilitzar per promocionar la seva creació, una pel·lícula de pressupost modest però amb gran i acomplides pretensios que va ser la més taquillera del 99.

Doncs després d'aquests exemples, arriba l'exemple glauc. Aquestes festes de Nadal s'ha pogut trobar al Napster un mp3 que contenia una cançó no publicada a cap disc dels Glaucs sinó que estava extreta de la maqueta d'on va sortir el seu darrer disc Si vols venir. Doncs bé, al cap de pocs dies van començar a circular correus electrònics on s'avisaba de l'existència d'un virus a aquest arxiu que s'activava al moment de reproduir la cançó. Això no hagués tingut cap trascendència si Simbênia no hagués estat consultada per diferents fans dels Glaucs per corroborar la veracitat d'aquesta informació i, fins i tot, no per fans sinó per hackers (que no crackers) pròxims a Simbênia. Després de diverses investigacions podem afirmar que:

a) L'arxiu d'aquesta cançó que jo (l'Àngel) em vaig descarregar del Napster no contenia cap virus.
b) A hores d'ara, ja no es troba enlloc aquesta cançó al Napster (darrera recerca: 6 de gener de 2001)
c) Encara no conec algun mp3 amb virus.

Amb tot això, els Glaucs han aconseguit l'internàutic honor de posseir una llegenda a la Xarxa :)

[text:Simbênia]

Notícies actuals | Arxiu de notícies


Documentació i textos: Àngel-Alícia | Fonts: CAG-Glaucs